Fastelavnsprosjektet: En fargerik reise

I Marikollen barnehage har de gjennomført et spennende fastelavnsprosjekt som involverer alle barna, fra de minste ettåringene til skolestarterne. Prosjektet har vært en reise i kreativitet og mestring, hvor barna har fått utforske ulike materialer og teknikker.

Kreativ utfoldelse for alle aldre

  • Ettåringene har malt på t-skjorter, og det har vært en glede å se deres første møte med maling og farger.
  • To- og treåringene har laget flotte pannebånd, og de har stolt vist frem sine kunstverk.
  • Fireåringene har tatt det et steg videre ved å lage arbeidstegninger og kroner, noe som har gitt dem en følelse av mestring og stolthet.
  • Skolestarterne har laget både arbeidstegninger og gipsmasker, og de har virkelig fått utfolde seg kreativt.

En festlig avslutning

Barna gledet seg stort til å bruke det de hadde laget på fastelavnfesten. Sambaen var løs, og de danset seg gjennom alle fire avdelingene før de samlet seg til fellessamling. Det var fantastisk å se hele barnehagen samlet, og alle var stolte over det de hadde laget. Etter samlingen og en morsom limbodans, gikk de til hver avdeling og slo katta ut av sekken og fisket "rosinfisk". Barna var glade, stolte og fornøyde over sine egenlagde fastelavnshodeplagg og masker.

Mestring gjennom prosessen

I Marikollen barnehage er arbeidsprosessen like viktig som det endelige produktet. Barna føler på mestring ved å jobbe i prosjekt, og de lærer å verdsette både sin egen og andres kreativitet. Rammeplanen sier: "Barna skal støttes i å være aktive og skape egne kunstneriske og kulturelle uttrykk. Barnehagen skal legge til rette for samhørighet og kreativitet ved å bidra til at barna får være sammen om å oppleve og skape kunstneriske og kulturelle uttrykk."