Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Lokalhistorie og slektsforskning

Det finnes flere kulturhistoriske samlinger i Kongsvinger. I Kongsvinger bibliotek finner du en lokalhistorisk samling av bøker, tidsskrifter, mikrofilmer o.a.

Vil du lese om Kongsvinger bibliotek opp gjennom tidene, klikk på bibliotekhistorie.

For de som vil drive slektsforskning, fins det litteratur om emnet, oversikter over litteratur om emnet, bygdebøker, kirkebøker på mikrofilm, folketellinger og tilgang til ressurser på internett.

.

Ny mikrofilmleser!
Biblioteket har fått et flunkende nytt apparat for vising av mikrofilmer og mikrokort (fiche). Apparatet er digitalt  - du kan se sidene på skjerm, lagre til minnepenn eller ta utskrift av sider. Utskrifter koster kr. 3,- pr. ark.


Snarveier:   Finnskogen - Digitalt fortalt - Kvinnemuseet -
Kongsvinger festningsmuseum - Bymuseet i Aamodtgården - Gamle Øvrebyen Vel
Arkivnett Norge  -  Arkivverket  -  DIS – Norge  -  DIS – Hedmark  -   Ellis Island Digitalarkivet (bl.a. folketellinger)  -  Hedmark slektshistorielag Lokalhistorie.no  -  Historier.no
Mormonerenes slektsdatabase Norsk slektshistorisk forening 
Rygh: Norske gardsnavn  -  Slekt.no  -  Norsk Utvandrermuseum
Matrikkelen 1886  -  Matrikkelen 1838  -  ABC startsidens lenkesamling - Riksarkivet og statsarkivene


Bibliotekets lokalsamling
Du kan søke etter det materialet som er registrert i bibliotekets lokalsamling. Skriv ordet "lokalsamlingen" i emnefeltet. Samlingen omfatter bøker, tidsskrifter, avisutklipp, gamle lokalaviser, brosjyrer, kart, film og mikrofilmer. Den består for det meste av litteratur om Kongsvinger kommune og av forfattere/illustratører med tilknytning til kommunen. I tillegg inneholder samlingen litteratur om Glåmdalsregionen. En del av det lokalhistoriske materialet er til utlån, men det meste er til bruk i biblioteket.

Mikrofilmer
Mikrofilmene inneholder kirkebøker og folketellinger, samt lokalavisene  for Kongsvinger opp gjennom tidene. Biblioteket har leseapparat for mikrofilm og mikrokort, og du kan også ta utskrifter og lagre til minnepenn via leseapparatet.

Vi har også trykte utgaver av gamle lokalaviser.

Materiale vi ikke har i Kongsvinger bibliotek, bestiller vi gjerne til deg fra andre bibliotek i landet.

Bildesamling
I vårt lokalhistoriske materiale inngår også en bildesamling – Widerøesamlingen. Dette er flyfoto av diverse gårder i distriktet fra 50- og 60-tallet, og består av 1727 bilder.

Bildesamlingen er ikke ferdig registrert, det er bare et fåtall av bildene som har beskrivelse og kommentarer. Registreringen foregår kontinuerlig, og bildebasen vil bli allment tilgjengelig når registreringsarbeidet er ferdig. 

Lokale historielag
Kongsvinger og omegn har flere slekts- og historielag:

Sist oppdatert: 06.02.2014 11:58
Foto: Kongsvinger bibliotek
Topp