Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Om skolebiblioteket

Skolebiblioteket brukes

Kongsvinger bibliotek er læringssenter og skolebibliotek for elever og lærere ved Sentrum videregående skole.


Opplæring i bibliotekbruk
Skolebibliotekarene tilbyr omvisning og opplæring i søk for klasser. Personalet i biblioteket hjelper til med å søke etter informasjon. Mangler biblioteket bøker/informasjon selv, bestiller vi fra andre bibliotek. 

Pensumbøker
Pensumbøkene du trenger til hvert skoleår leveres ut og registreres i biblioteket ved skolestart. Du må ha lånekort for å kunne låne pensumbøkene. Lånekort får du ved å ta med deg legitimasjon og fylle ut et registreringsskjema. Bøkene leveres også inn i biblioteket ved slutten av skoleåret.

Studieplasser
Biblioteket har mange studieplasser, PC-stasjoner med skriveprogram/internett og flere gruppebord. Det fins også to studieceller for de som vil sitte for seg selv.
Biblioteket har også et større studierom (Studierom 2). Dette rommet har 45 sitteplasser med skriveplate og inneholder projector, lerret, whiteboard, høyttalere og mikrofon. Rommet er godt egnet for presentasjoner og undervisning.

I bibliotekets 1.etg. finnes et medierom (Studierom 1) med 12 studieplasser - 6 av dem har Mac-maskiner.

Mac-maskiner
Maskinene er i tillegg til internett og skriveprogram, utstyrt med Photoshop. 3 maskiner har video-redigerings-programmet Premiere Pro, og 1 maskin har program for layout; Indesign. Det er også mulighet for skanning og å ta utskrifter. For å bruke maskinene må du låne tastatur og mus i skranken.

Trådløst nettverk
Det er gratis trådløst nettverk tilgjengelig i hele biblioteket.

Priser
Svart/hvit kopi/utskrift: kr. 1,-
Fargeutskrift/kopi: kr. 2,-Sist oppdatert: 20.08.2014 12:00
Foto: Alexander Klanderud
Topp