Hovedmeny Innhold Relatert stoff Undermeny Forsiden

Utstillinger

 Utstilling om følelser i barneavdelingen

Her vil det være informasjon om store og små utstillinger i biblioteket.


Bidrag fra Østlandsutstillingen 2017

To bidrag der begge bidragene handler om kommunikasjon mellom mennesker.

Kunstner: Tone Kristin Lileng med "avis" Elskede fremmede

“Elskede Fremmede” er en dokumentarisk Facebook-chat med 7000 meldinger som er private og utleverende, men også ganske allmenne. Den begynner med første kontakt og slutter ved et naturlig brudd, som en syklus etter ca. en måneds tid men med et lite forspill. Bildematerialet er fjernet.
Løs chat oversettes dermed til forgjengelig, hverdagslig avis (såkalt fanzine). Det autentiske, private vrenges ut i et offentlig, men samtidig upretensiøst format.

Kunstner: Sigbjørn Bratlie. 3 videoer

Kunstneren er opptatt av begrepet "Kunstneren som antihelt", og jobber med video, installasjon, maleri og performance.
Han sier: ..." Siden tenårene har jeg hatt en sterk interesse for fremmed- språk og gramatikk. Per i dag har jeg enkle grunnkunnskaper i cirka et dusin forskjellige språk. I en del av kunstprosjektene mine, i tråd med det jeg liker å kalle "kunstneren som antihelt", har jeg brukt ideen om kommunikasjon på fremmede språk: Situasjoner der adgangen til mening, tolkning og forståelse gjøres ekstremt vanskelig på grunn av manglende språkkunnskaper, dårlig gramatikk eller mangelfullt ordforråd

Følelser og barn

I barneavdelingen er det nå en utstilling med bøker som handler om forskjellige følelser - lykke :-) sinne >:(, sjalusi, tristhet :-(.... Bøkene er til utlån

Lesetips for 1. - 10.klasse

I monteren ved heisen er det nå et utvalg barne. og ungdomsbøker du kan låne fra. Bøkene står omtalt i bloggen vår - Vinduet.

Lesetips for voksne

Ved inngangen kan du få tips til bøker du kan lese. Ansatte i biblioteket anbefaler bøker basert på egne leseropplevelser. Legg også merke til dotipset! (Henger på innsida av dodøra...)

Sist oppdatert: 21.03.2017 11:48
Foto: Kongsvinger bibliotek
Topp